Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Apr 27, 2020

The two Buildings, designed by Studio Inebi sit on top of a hill, overlooking Brissago and the Lake Maggiore. The panoramic views and the proximity to the forest in the background make a unique place.

The property is only accessible via a footpath, all transports for the construction work were carried out with the help of a helicopter.

The holiday house, built in 1955, was completely renovated and made suitable for use all year round. With minimal interventions in the building structure, new rooms and perspectives are created. The house was completely packed with insulation from the outside and new plastering. Former outer walls become distinctive elements in the interior.

The listed Rustico has received electricity and a bathroom and thus serves as a summer guest house. The well-preserved natural stone walls are left visible, the new wall elements which are equipped with the sanitary appliances only touch the outer walls selectively. A new staircase connects the two floors.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
April 27, 2020

The two Buildings, designed by Studio Inebi sit on top of a hill, overlooking Brissago and the Lake Maggiore. The panoramic views and the proximity to the forest in the background make a unique place.

The property is only accessible via a footpath, all transports for the construction work were carried out with the help of a helicopter.

The holiday house, built in 1955, was completely renovated and made suitable for use all year round. With minimal interventions in the building structure, new rooms and perspectives are created. The house was completely packed with insulation from the outside and new plastering. Former outer walls become distinctive elements in the interior.

The listed Rustico has received electricity and a bathroom and thus serves as a summer guest house. The well-preserved natural stone walls are left visible, the new wall elements which are equipped with the sanitary appliances only touch the outer walls selectively. A new staircase connects the two floors.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels