Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Submission
Branded Content
Architecture
Mar
17
Bagattenstraat House by NU architectuuratelier
Edition
Family House
under the patronage of
Belgium
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Mar 17, 2021

On a narrow plot in Ghent, Belgium, NU architectuuratelier has designed a split-level family house with a studio space.

The residential status quo is completely reversed by placing the living areas upstairs and the sleeping areas below. Compensating for the limited surface area of the house is the beautiful city view. On the first floor, facing the street, is a multi-purpose reception room that is connected to an inner courtyard. Behind this courtyard is an office/studio space that is situated across two levels. This configuration ensures that the connection to the street is kept alive despite the fact that the dwelling is organized upside down.

The residence is characterized by a simple structure that is readable from the interior finish. The elevational treatment is made up of stainless steel corrugated sheets and a concrete plinth with a similar wavy surface.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
March 17, 2021

On a narrow plot in Ghent, Belgium, NU architectuuratelier has designed a split-level family house with a studio space.

The residential status quo is completely reversed by placing the living areas upstairs and the sleeping areas below. Compensating for the limited surface area of the house is the beautiful city view. On the first floor, facing the street, is a multi-purpose reception room that is connected to an inner courtyard. Behind this courtyard is an office/studio space that is situated across two levels. This configuration ensures that the connection to the street is kept alive despite the fact that the dwelling is organized upside down.

The residence is characterized by a simple structure that is readable from the interior finish. The elevational treatment is made up of stainless steel corrugated sheets and a concrete plinth with a similar wavy surface.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels