Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Arranz Bravo Studio by Garcés - De Seta - Bonet Arquitectes
Zuzanna Gasior
Aug 3, 2021

Garcés - De Seta - Bonet Arquitectes created the concrete private studio for the Spanish painter Arranz Bravo.

The new building is designed for a sole activity: creation, an introspective and solitary experience. This led architects to handle the volume compactly, with a uniform exterior design – layers of insulation and clear stucco in an expressive continuance of walls and cover. All in order to establish a feeling of familiarity with the natural surroundings in an unobtrusive manner. The interior is a fluid and multiple concrete cavity – a direct result of the monolithic structural construction concept and the search for harsh and naked spaces that serve the artistic work that takes place inside.

The plot of land is sloping, with an abundance of trees on the northern face of Tibidabo, and is adjacent to the painter’s house. The small building has the largest –12 m x 13.5 m–, and emptiest painting studio possible, a result of the meeting between the prismatic volume and the land, a workshop for sculpture and a store for the painter’s own work.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
August 3, 2021

Garcés - De Seta - Bonet Arquitectes created the concrete private studio for the Spanish painter Arranz Bravo.

The new building is designed for a sole activity: creation, an introspective and solitary experience. This led architects to handle the volume compactly, with a uniform exterior design – layers of insulation and clear stucco in an expressive continuance of walls and cover. All in order to establish a feeling of familiarity with the natural surroundings in an unobtrusive manner. The interior is a fluid and multiple concrete cavity – a direct result of the monolithic structural construction concept and the search for harsh and naked spaces that serve the artistic work that takes place inside.

The plot of land is sloping, with an abundance of trees on the northern face of Tibidabo, and is adjacent to the painter’s house. The small building has the largest –12 m x 13.5 m–, and emptiest painting studio possible, a result of the meeting between the prismatic volume and the land, a workshop for sculpture and a store for the painter’s own work.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels