Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Interiors
May
27
A-PLACE K916 by Thisispaper Studio
Alexander Zaxarov
May 27, 2020

A-PLACE K916 is a minimalist apartment located in Warsaw, Poland, designed by Thisispaper Studio.

The new location provided a new challenge. Thisispaper had to work on the pre-existing structure of an old Print House from 1903 which was brought to life in the form of a new residential building.

One of the biggest advantages of the interiors is the considerable height set at 4.75 m, which allowed the construction of an entresol design. The wood was chosen as a perfect construction material – pine plywood or pine scantlings. They were treated in a natural way – firstly painted off white and then oiled with natural oils, lighting up the overall grey tones of the arrangement. In order to preserve the original interior raw atmosphere – walls, flooring, and the ceiling were finished in monochrome colors.

The concept presents a very minimalistic approach to life, which is in the core of Thisispaper, cultivated for many years. Therefore, it was important to not overload the space. By adding only delicate touches of brass, chrome, and porcelain we decided to gently decor the apartments. As in the previous first apartment, we put a lot of emphasis on cooperation with designers and brands that are presenting unique projects close to our aesthetics, often with a balanced and local approach.

Photographed by Maja Wirkus

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
May 27, 2020

A-PLACE K916 is a minimalist apartment located in Warsaw, Poland, designed by Thisispaper Studio.

The new location provided a new challenge. Thisispaper had to work on the pre-existing structure of an old Print House from 1903 which was brought to life in the form of a new residential building.

One of the biggest advantages of the interiors is the considerable height set at 4.75 m, which allowed the construction of an entresol design. The wood was chosen as a perfect construction material – pine plywood or pine scantlings. They were treated in a natural way – firstly painted off white and then oiled with natural oils, lighting up the overall grey tones of the arrangement. In order to preserve the original interior raw atmosphere – walls, flooring, and the ceiling were finished in monochrome colors.

The concept presents a very minimalistic approach to life, which is in the core of Thisispaper, cultivated for many years. Therefore, it was important to not overload the space. By adding only delicate touches of brass, chrome, and porcelain we decided to gently decor the apartments. As in the previous first apartment, we put a lot of emphasis on cooperation with designers and brands that are presenting unique projects close to our aesthetics, often with a balanced and local approach.

Photographed by Maja Wirkus

section is proudly under the patronage of:
Spring Sale
30-60% off
Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, people and ideas through human-curated editions you'll love.